Fuktighetspump Sirio

Pris:
1 355 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1707763
Antal:
Fuktighetspump Sirio avsedd för Real maskinerna från Borotto samt Covina är anpassningsbar till andra inkubatormärken. Den möjliggör en optimal fuktighet vid ruvning och kläckning vilket förbättrar kläckningsresultatet. 

SIRIO innehåller en peristaltisk pump som styrs av en mikrodator som, tack vare en modifierad PID-algoritm, kontinuerligt styr vattenavgivning. En ansluten elektronisk sensor (Swiss-made Sensirion) mäter noggrant luftfuktigheten i maskinen under hela inkubationscykeln och dess absoluta stabilitet är garanterad i mer än tio år. 

SIRIO pumpar från en extern vattenreservoar, till exempel en vanlig flaska eller en liten tank, in i den mängd vatten som krävs för att säkerställa en ideal fuktighet som ställs in på dess flytande kristalldisplay. När vattnet pumpas visar displayen motorns rotation vilket ger direkt visuell information om enhetens funktion.

Använd SIRIO och du kan "glömma" allt tills äggen kläcks! 

SIRIO uppfyller kraven på automatisk luftfuktighetskontroll av inkubatorer med kapacitet på upp till 500 ägg.
 
 • LCD display
 • Fuktighet mellan 40% och 75%
 • Storlek och vikt 10.6 x 8.8 x 12.8 cm - 0,5 Kg
 • 12 V
 • Mikroprocessor med modifierad PID algoritm
 • Genomsnittlig strömförbrukning 1 Wh
 • Svensk bruksanvisning
 • 2-års garanti
 • Passar perfekt till Real och Covina, går att anpassa till andra märken.

För anslutning till andra maskiner än Real eller Covina gäller följande:
Process- och inkubationsparametrarna är inte signifikant annorlunda med andra märkesinkubatorer. Det enda som kan förändras betydligt är maskinens struktur som beror på tillverkarens design.

Att applicera SIRIO på en inkubator som skiljer sig från Borroto:
 
 1. Ta bort de två gummiventilerna från slangarna (de som normalt sätts i munstyckena på  Real). Trä de två slangarna genom ventilationshålen. PVC-slangarna måste nå befintliga vattenbehållare som finns i inkubatorn. Lägg de två slangarna i behållaren/behållarna beroende på inkubatormodellen.
 2. Tipps från Arctic Hen: Fuktighetssvampar från Brinsea kan öka efftekten. Prova!
 3. Placera fuktighetsgivaren i inkubatorn och fäst den på äggnivån. Om det inte är möjligt att sätta in fuktighetsgivaren genom något luftintag, låt den passera genom dörren eller under luckan. Anticrush-kabeln säkerställer dess funktionalitet.