Brinsea OvaEasy 580 serie II äggkläckningsmaskin och hatcher EX med fuktkontroll

Pris:
28 990 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1741684
Antal:
Beställningsvara
Beställningsvara. Vid beställning efter 30 augusti kan vi inte garantera leverans under 2019. Detta på grund av eventuell Brexit i oktober.

OBS! Ingen ångerrätt.

Frakfritt hem till dig!

Äggkläckningsmaskin Brinsea OvaEasy 580 Advance serie II för upp till 576 hönsägg. Digital, helautomatisk med kylfunktion och fuktkontroll.

OvaEasy Advance 580 fungerar för ruvning i hela sex hyllor med två äggbackar i varje hylla. Vändning sker samtidigt i hela maskinen.

OvaEasy Advance äggkläckningsmaskiner är utrustade med Brinsea:s beprövade digitala styrsystem som ger en rad användbara och enkla extra funktioner som avläsning av luftfuktighet och temperaturlarm.

Ytterligare förbättringar av dörrkonstruktionen gör OvaEasy 580 Advance till den mest prisvärda äggkläckningsmaskinen som finns tillgänglig.

Funktioner
    Hög prestanda, flexibel äggkläckare
    Stor kapacitet
    Flexibel ägghantering för att passa ett brett spektrum av äggstorlekar
    Helautomatisk vändning
    Genomskinlig observationsdörr av dubbelglas
    Energibesparande isolerad skåp
    Advance "digitalt styrsystem - kylning, temperatur och luftfuktighetskontroll.
    Unikt "lamina airflow" för att eliminera kalla fläckar.

Nya funktioner i serie II: Alarm för ändrad rumstemperatur och ett enklare sätt att ställa hyllorna vågrätt för enkel hantering.

Prestanda och användarvänlighet

Fyra små fläktar som blåser luft runt äggkammaren ger mycket bättre temperaturfördelning än en enda, stor fläkt. Detta tillvägagångssätt, tillsammans med högklassig isolering gör att temperaturen är extremt jämn över hela ägg kammaren.

Äggen läggs i löstagbara backar och användaren kan konfigurera sin äggkläckare efter egna behov genom val av olika backar. 12 st universalbackar, justerbara för äggstorlekar från vaktel till gås och levereras som standard.

Den bekväma kontrollpanelen gör att användaren kan enkelt justera temperatur, kylning, fuktighet och vändning. Temperatur och luftfuktighet visas på en kalibrerad digital display på framsidan av panelen.

Den helautomatiska vändningen kan stängas av från kontrollpanelen.
Konstruktionen är hållbar och energieffektiv.

Ova-Easy modellen har helt skyddat stålchassi med laminerade sidor av högdensitetspolystyren som ger bra värmeisolering och lättskött yta. Den transparenta, dubbla glasdörren ger värmeisolering samt total synlighet av ägg och kläckta kycklingar.

Den separata vattenpumpen skapar rätt fuktighet.

Kylfunktion
I naturen brukar hönan lämna boet varje dag för en kort stund. Äggen kyls ner en aning. Den nya funktionen efterliknar naturen och stänger av värmen under valbara perioder medan fläkten fortsätter att arbeta. Passar alla vanligt förekommande arter.

3 års garanti.

Finns ingen svensks bruksanvisning för OvaEasy 580 men vi bifogar svensk bruksanvisning för OvaEasy 380 vilken fungerar utmärkt!

Typical Egg Capacity:

Duck 276
Goose 180
Quail 1200
Hen   432*

Dimensions: 42 cm x 80 cm x 113 cm high
Weight: 43 KG
Power Consumption: Maximum 200 Watts - Typical 100 Watts
Power Supply: 230v, 50Hz

*Rymmer 576 hönsägg i specialbackar för höns. 432 hönsägg i universalbackar
som medföljer.

För ca 190 ägg i fyra backar med lock.

OvaEasy Series II Hatcher
OvaEasy Series II Hatcher är tänkt att komplettera Ova-Easy 190/380/580 Series II äggkläckningsmaskiner för att ge hög kvalitet och hög kapacitet i etappvis kläckning. Du ruvar i OvaEasy 190, 380, eller 580 och flyttar äggen till OvaEasy hatcher för kläckning. Du får på så vis en oavbruten produktion. Ova-Easy Series II Hatcher fungerar bra även tillsammans med de mindre modellerna av OvaEasy.

Alla modeller i den nya serien II är försedda med Brinsea beprövade Advance digitalt styrsystem som är både exakt och lätt att använda. Inkubationstemperatur (i ° C eller ° F) och luftfuktigheten visas ständigt tillsammans med temperaturlarm och status av äggvändning. Dessutom inkluderar Series II modellerna larm för rumstemperatur för att varna om den omgivande temperaturen går utanför det optimala intervallet.

Prestanda och användarvänlighet:
Flera små fläktar som blåser luft i laminärt flöde runt äggkammaren ger mycket bättre temperaturfördelning än en enda, stor fläkt. Detta tillvägagångssätt tillsammans med mycket god isolering innebär att temperaturen är mycket jämnt fördelad över hela äggkammaren. Den bekväma kontrollpanelen tillåter användaren att justera temperaturen, och ventilation. Temperatur och luftfuktighet visas på en digital display på framsidan av panelen.

Den separata vattenpumpen reglerar fuktighet.

Konstruktion:
Hållbar och energieffektiv
OvaEasy modellerna har helt skyddade stålchassi med laminerade polystyrensidor av hög densitet  och ger bra värmeisolering och ytor som är lätta att rengöra. Den transparenta, dubbla glasdörren ger värmeisolering och total synlighet.

Ägghantering:
Äggen läggs i löstagbara backar. Som standard levereras Ova-Easy Series II Hatcher med en uppsättning av 4 äggbackar med avtagbart lock för att skydda fågelungarna.

Varför använda en separat Hatcher?
Utvecklade embryon behöver olika förutsättningar när de närmar sig kläckning vilket kan vara ett problem om det blandas med ägg i tidigare stadium av ruvning. De särskilda kraven för ägg i de sista 48 timmars 
ruvning är:
Vändning av äggen bör upphöra - mekanismer kan skada nya kycklingar.
Högre luftfuktighet krävs än vid tidigare skede av ruvningstiden. Hög luftfuktighet minskar risken för att membranen torkar och blir hård.
Den andra fördelen med separata hatchers är att slippa oredan med skalrester i själva äggkläckaren i samband med kläckning och hatcher kan rengöras och desinficeras mellan varven.

3 års garanti.

Dimensions: 42cm x 80cm x 47cm high
Weight: 24 KG
Power Consumption: Maximum 200 Watts - Typical 100 Watts
Power Supply: 230v, 50Hz

Arctic Hen är svensk generalagent för Brinsea Products Ltd. Det är endast Arctic Hen som kan erbjuda 3-års garanti för samtliga Brinsea produkter köpta efter 1 februari 2015. Vi har reservdelar och erfarenhet. Det innebär en extra tryghet för våra kunder.
COPYRIGHT © 2015