Äggkläckningsmaskin Brinsea OvaEasy 190 Advance EX med fuktkontroll series II

Pris:
13 998 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
65
Typ:
Brinsea OvaEasy 190 Advance EX
Antal:
Skickas inom 1-2 dagar.

Äggkläckare Brinsea OvaEasy 190 Advance EX äggkläckningsmaskin för ca 192 hönsägg inkl kläckningsback med specialbackar för höns. Färre med universalbackar som ingår. Digital, helautomatisk med kylfunktion och fuktkontroll. 


OvaEasy Advance 190 fungerar för ruvning i tre hyllor med vändning i en äggback i varje hylla. Kläckning sker i kläckningsback med löstagbart lock i botten på maskinen. På så sätt får man en kontinuerlig produktion.

Man kan även ruva och kläcka samtidigt i de tre hyllorna. Vändningen går att stänga av. För detta behöver man ytterliggare en äggback med 8 tappar att användas som lock under kläckning. I så fall kontakta Arctic Hen för ytterligare råd.

Ova-Easy Advance äggkläckningsmaskiner är utrustade med Brinsea:s beprövade digitala styrsystem som ger en rad användbara och enkla extra funktioner som avläsning av luftfuktighet och temperaturlarm. Kan enkelt uppgraderas till EX-specifikationen som ger helt automatisk fuktreglering.

Ytterligare förbättringar av dörrkonstruktionen gör OvaEasy 190 Advance till den mest prisvärda äggkläckningsmaskinen som finns tillgänglig.

Funktioner
 • Hög prestanda, flexibel äggkläckare
 • Stor kapacitet, t.ex. 190 Modell: 192 hönsägg 
 • Flexibel ägghantering för att passa ett brett spektrum av äggstorlekar
 • Helautomatisk vändning
 • Genomskinlig observationsdörr av dubbelglas
 • Energibesparande isolerad skåp
 • Advance "digitalt styrsystem - kylning, temperatur och luftfuktighetskontroll
 • Unikt "lamina airflow" för att eliminera kalla fläckar
 • Larm för temperatur, vändning och rumstemperatur
 • Fuktkontroll med extern vattenpump
 • Kylfunktion. I naturen brukar hönan lämna boet varje dag för en kort stund. Äggen kyls ner en aning. Den nya funktionen efterliknar naturen och stänger av värmen under valbara perioder medan fläkten fortsätter att arbeta. Passar alla vanligt förekommande arter.

Prestanda och användarvänlighet
Fyra små fläktar som blåser luft runt äggkammaren ger mycket bättre temperaturfördelning än en enda, stor fläkt. Detta tillvägagångssätt, tillsammans med högklassig isolering gör att temperaturen är extremt jämn över hela ägg kammaren.
Äggen läggs i löstagbara backar och användaren kan konfigurera sin äggkläckare efter egna behov genom val av olika backar. Universalbackar är justerbara för äggstorlekar från vaktel till gås och levereras som standard.

Ägg läggs i början i tre nivåer för att sedan flyttas till en större, flyttbar kläckninsgback i basen av kammaren för slutskedet av ruvningen och kläckning. Denna back levereras komplett med avtagbar skydd. 

Den bekväma kontrollpanelen gör att användaren kan enkelt justera temperatur, luftfuktighet (EX versioner) fukt/ventilation, kylning och vändning. Temperatur och luftfuktighet visas på en kalibrerad digital display på framsidan av panelen.
Den helautomatiska vändningen kan stängas av från kontrollpanelen.
Konstruktionen är hållbar och energieffektiv.

Ova-Easy modellen har helt skyddat stålchassi med laminerade sidor av högdensitetspolystyren som ger bra värmeisolering och lättskött yta. Den transparenta, dubbla glasdörren ger värmeisolering samt total synlighet av ägg och kläckta kycklingar.

EX-versionen med luftfuktighetspumpen upprätthåller en effektivt luftfuktigheten exakt på den nivå som användaren ställer in oberoende av förändringar i rummets luftfuktighet och på så sätt eliminerar problem som ofta kan leda till att äggen inte kläcks - särskilt i de senaste stadierna av ruvning. I luftfuktighetspumpen ingår en extern vattenmagasin som eliminerar risken för bakterier i äggläckaren.

3 års garanti.

Svensk bruksanvisning!

Typical Egg Capacity:

Hen 156
Quail 425
Goose 60
Duck 104

Dimensions: 42cm x 48cm x 82cm high
Weight: 20 KG
Power Consumption: Maximum 200 Watts - Typical 100 Watts
Power Supply: 230v, 50Hz

Arctic Hen är svensk generalagent för Brinsea Products Ltd. Det är endast Arctic Hen som kan erbjuda 3-års garanti för samtliga Brinsea produkter köpta efter 1 februari 2015. Vi har reservdelar och erfarenhet. Det innebär en extra tryghet för våra kunder.