Äggkläckningsmaskin Brinsea OvaEasy 580 Advance EX med fuktkontroll

Pris:
19 495 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
258
Typ:
Äggkläckningsmaskin Brinsea OvaEasy 580 EX
Antal:
Beställningsvara
Beställningsvara. Vid beställning efter 30 augusti kan vi inte garantera leverans under 2019. Detta på grund av eventuell Brexit i oktober.

OBS Ingen ångerrätt.

Fraktfritt hem till dig!

Äggkläckningsmaskin Brinsea OvaEasy Advance EX serie II för upp till 576 hönsägg. Digital, helautomatisk med kylfunktion och fuktkontroll.

OvaEasy Advance 580 fungerar för ruvning och kläckning i hela sex hyllor med två äggbackar i varje hylla. Vändning sker samtidigt i hela maskinen. Önskar man kontunuerlig produktion rekommenderar vi OvaEasy Hatcher för kläckning.

OvaEasy Advance äggkläckningsmaskiner är utrustade med Brinsea:s beprövade digitala styrsystem som ger en rad användbara och enkla extra funktioner som avläsning av luftfuktighet och temperaturlarm.

Ytterligare förbättringar av dörrkonstruktionen gör OvaEasy 580 Advance till den mest prisvärda äggkläckningsmaskinen som finns tillgänglig.

Funktioner
    Hög prestanda, flexibel äggkläckare
    Stor kapacitet
    Flexibel ägghantering för att passa ett brett spektrum av äggstorlekar
    Helautomatisk vändning
    Genomskinlig observationsdörr av dubbelglas
    Energibesparande isolerad skåp
    Advance "digitalt styrsystem - kylning, temperatur och luftfuktighetskontroll.
    Unikt "lamina airflow" för att eliminera kalla fläckar.

Nya funktioner i serie II: Alarm för ändrad rumstemperatur och ett enklare sätt att ställa hyllorna vågrätt för enkel hantering.

Prestanda och användarvänlighet

Fyra små fläktar som blåser luft runt äggkammaren ger mycket bättre temperaturfördelning än en enda, stor fläkt. Detta tillvägagångssätt, tillsammans med högklassig isolering gör att temperaturen är extremt jämn över hela ägg kammaren.

Äggen läggs i löstagbara backar och användaren kan konfigurera sin äggkläckare efter egna behov genom val av olika backar. 12 st universalbackar, justerbara för äggstorlekar från vaktel till gås och levereras som standard.

Den bekväma kontrollpanelen gör att användaren kan enkelt justera temperatur, luftfuktighet (EX versioner) fukt/ventilation, kylning och vändning. Temperatur och luftfuktighet visas på en kalibrerad digital display på framsidan av panelen.

Den helautomatiska vändningen kan stängas av från kontrollpanelen.
Konstruktionen är hållbar och energieffektiv.

Ova-Easy modellen har helt skyddat stålchassi med laminerade sidor av högdensitetspolystyren som ger bra värmeisolering och lättskött yta. Den transparenta, dubbla glasdörren ger värmeisolering samt total synlighet av ägg och kläckta kycklingar.

Luftfuktighet är en avgörande faktor för lyckad äggkläckning. EX versionen av OvaEasy 580 Advance lägger noggrann kontroll av fuktigheten i händerna på användaren.

EX-versionen med luftfuktighetspumpen upprätthåller en effektivt luftfuktigheten exakt på den nivå som användaren ställer in oberoende av förändringar i rummets luftfuktighet och på så sätt eliminerar problem som ofta kan leda till att äggen inte kläcks - särskilt i de senaste stadierna av ruvning. I luftfuktighetspumpen ingår en extern vattenmagasin som eliminerar risken för bakterier i äggläckaren.

Kylfunktion
I naturen brukar hönan lämna boet varje dag för en kort stund. Äggen kyls ner en aning. Den nya funktionen efterliknar naturen och stänger av värmen under valbara perioder medan fläkten fortsätter att arbeta. Passar alla vanligt förekommande arter.

3 års garanti.

Finns ingen svensks bruksanvisning för OvaEasy 580 men vi bifogar svensk bruksanvisning för OvaEasy 380 vilken fungerar utmärkt!

Typical Egg Capacity:

Duck 276
Goose 180
Quail 1200
Hen   432*

Dimensions: 42 cm x 80 cm x 113 cm high
Weight: 43 KG
Power Consumption: Maximum 200 Watts - Typical 100 Watts
Power Supply: 230v, 50Hz

*Rymmer 576 hönsägg i specialbackar för höns. 432 hönsägg i universalbackar
som medföljer.


Arctic Hen är svensk generalagent för Brinsea Products Ltd. Det är endast Arctic Hen som kan erbjuda 3-års garanti för samtliga Brinsea produkter köpta efter 1 februari 2015. Vi har reservdelar och erfarenhet. Det innebär en extra tryghet för våra kunder.