Brinsea OvaEasy Hatcher EX serie II med fuktkontroll

Rea:
12 290 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
260
Typ:
Brinsea OvaEasy Hatcher EX
Slut i lager
Leveranstid 1-2 dagar.

För ca 190 ägg i fyra backar med lock.

Brinsea OvaEasy Hatcher EX
är utrustad med en extern fuktighetspump. EX-versionen med luftfuktighetspumpen upprätthåller en effektivt luftfuktigheten exakt på den nivå som användaren ställer in oberoende av förändringar i rummets luftfuktighet och på så sätt eliminerar problem som ofta kan leda till att äggen inte kläcks. I luftfuktighetspumpen ingår en extern vattenmagasin som eliminerar risken för bakterier i äggläckaren.

OvaEasy Series II Hatcher är tänkt att komplettera Ova-Easy 190/380/580 Series II äggkläckningsmaskiner för att ge hög kvalitet och hög kapacitet i etappvis kläckning. Du ruvar i OvaEasy 190, 380, eller 580 och flyttar äggen till OvaEasy hatcher för kläckning. Du får på så vis en oavbruten produktion. Ova-Easy Series II Hatcher fungerar bra även tillsammans med de mindre modellerna av OvaEasy.

Alla modeller i den nya serien II är försedda med Brinsea beprövade Advance digitalt styrsystem som är både exakt och lätt att använda. Inkubationstemperatur (i ° C eller ° F) och luftfuktigheten visas ständigt tillsammans med temperaturlarm och status av äggvändning. Dessutom inkluderar Series II modellerna larm för rumstemperatur för att varna om den omgivande temperaturen går utanför det optimala intervallet.

Prestanda och användarvänlighet:
Flera små fläktar som blåser luft i laminärt flöde runt äggkammaren ger mycket bättre temperaturfördelning än en enda, stor fläkt. Detta tillvägagångssätt tillsammans med mycket god isolering innebär att temperaturen är mycket jämnt fördelad över hela äggkammaren. Den bekväma kontrollpanelen tillåter användaren att justera temperaturen, fuktigheten (EX versioner) och ventilation. Temperatur och luftfuktighet visas på en digital display på framsidan av panelen.

Konstruktion:
Hållbar och energieffektiv
OvaEasy modellerna har helt skyddade stålchassi med laminerade polystyrensidor av hög densitet  och ger bra värmeisolering och ytor som är lätta att rengöra. Den transparenta, dubbla glasdörren ger värmeisolering och total synlighet.

Ägghantering:
Äggen läggs i löstagbara backar. Som standard levereras Ova-Easy Series II Hatcher med en uppsättning av 4 äggbackar med avtagbart lock för att skydda fågelungarna.

Varför använda en separat Hatcher?
Utvecklade embryon behöver olika förutsättningar när de närmar sig kläckning vilket kan vara ett problem om det blandas med ägg i tidigare stadium av ruvning. De särskilda kraven för ägg i de sista 48 timmars 
ruvning är:
Vändning av äggen bör upphöra - mekanismer kan skada nya kycklingar.
Högre luftfuktighet krävs än vid tidigare skede av ruvningstiden. Hög luftfuktighet minskar risken för att membranen torkar och blir hård.
Den andra fördelen med separata hatchers är att slippa oredan med skalrester i själva äggkläckaren i samband med kläckning och hatcher kan rengöras och desinficeras mellan varven.

3 års garanti.

Dimensions: 42cm x 80cm x 47cm high
Weight: 24 KG
Power Consumption: Maximum 200 Watts - Typical 100 Watts
Power Supply: 230v, 50Hz

Arctic Hen är svensk generalagent för Brinsea Products Ltd. Det är endast Arctic Hen som kan erbjuda 3-års garanti för samtliga Brinsea produkter köpta efter 1 februari 2015. Vi har reservdelar och erfarenhet. Det innebär en extra tryghet för våra kunder.